Syvo blog

Businessmodel van WhatsApp en Instagram wordt aangepast

Door brandon · Op 5 februari, 2016

WhatsApp, eigendom van Facebook, gaat zijn zakelijk model grondig aanpassen. Dat heeft Jan Koum, CEO van WhatsApp, gemeld. Deze koerswijziging moet het bedrijf in staat stellen om uit de nog altijd groeiende gebruikersgroep ook grotere inkomsten te halen. Instagram, eveneens een dochterbedrijf van Facebook, gaat eveneens de strategie aanpassen.

Lees verder

Whatsapp boven Facebook

Door brandon · Op 26 januari, 2016

WhatsApp is qua gebruikers het grootste socialemediaplatform van Nederland, op de voet gevolgd door Facebook. Dat blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek 2016 van onderzoeksbureau Newcom Research & Consultancy. Het gebruik van Facebook groeit nog altijd, met name onder 65-plussers. Ook Instagram hoort definitief bij de grote jongens: met 992.000 dagelijkse gebruikers wordt het in Nederland meer gebruikt dan Twitter, dat 864.000 dagelijkse gebruikers heeft.

Lees verder

Snapchat laat gebruikers voortaan snaps tappen

Door Renee · Op 1 juli, 2015

Snapchat maakt het gebruikers iets makkelijker als ze snaps (foto’s of video’s) willen bekijken. Die hoeven het scherm alleen nog maar aan te raken, terwijl ze voorheen hun vinger de hele tijd op een video of op verhalen moesten houden.

Lees verder

Binnenkort kun je emoji's gebruiken als wachtwoord

Door Renee · Op 18 juni, 2015

Soms moet ik even naar de datum kijken als ik een nieuwsbericht lees, om even te checken of het niet toevallig 1 april is... Zo ook vanmorgen, toen ik las dat we binnenkort waarschijnlijk emoticons kunnen gebruiken als pincode, omdat vier emoticons beter te onthouden zijn dan vier cijfers. Althans, dat blijkt uit onderzoek van het Britse bedrijf Intelligent Environments, die de emoticon-wachtwoorden op de markt wil gaan brengen.

Lees verder

Waarom directeur Dick Costolo Twitter plotseling verlaat

Door Renee · Op 12 juni, 2015

Donderdag maakte Twitter-ceo Dick Costolo onverwacht bekend per 1 juli zijn functie neer te leggen. Er wordt niet gewacht tot een nieuwe directeur gevonden is. Costolo kreeg al jaren kritiek. Waarom stapt hij nu ineens op?

Lees verder

Vacatures op sociale media blijven toenemen

Door Tim · Op 2 april, 2015

Het aantal vacatures op sociale media neemt ook in 2015 steeds verder toe. Dat blijkt uit onderzoek van Coosto. Eind 2014 maakte Twitter bekend dat #vacature het vaakst ‘trending topic’ was in Nederland. Deze ontwikkeling zet zich door: in het begin van 2015 zijn er op sociale media 44 procent méér vacatures gedeeld dan in dezelfde periode in 2014.

Lees verder

Social media & ethiek

Door Tim · Op 31 maart, 2015

De afgelopen jaren ben ik me steeds bewuster geworden van het feit dat steeds meer online 'sociale' plekken (social media) vrij asociaal werden. Er wordt geklaagd, geoordeeld, beledigd en gescholden. Er zijn zelfs een paar sites waar dit gedrag onderdeel is geworden van de communitycultuur.

Lees verder

Hoe gedragen we ons op Twitter?

Door Rick · Op 16 maart, 2015

Lees verder