Syvo blog

De strijd om de e-wallet is begonnen

Door Rick · Op 11 mei, 2015

Smartphonefabrikanten en app-ontwikkelaars trekken de macht naar zich toe als het gaat om het mobiele betalingsverkeer. Door de komst van Apple Pay, Android Pay en Samsung Pay lijkt de rol van banken en creditcardmaatschappijen te worden gemarginaliseerd. En dreigen ze zelfs van de radar te verdwijnen.

Lees verder

optimalisatie van je website: het mysterie dat gebruiker heet

Door Rick · Op 24 april, 2015

Wie de gebruikers van je website zijn en wat zij willen is in beginsel verborgen. Toch is er steeds meer informatie beschikbaar over wat gebruikers op jouw website doen. De beschikbare methodes om deze informatie aan het licht te brengen zijn zo divers dat het soms moeilijk is om te bepalen waar je moet beginnen. Dit artikel vertelt je wat je nodig hebt om je gebruikers beter te leren kennen en begrijpen.

Lees verder

Geprogrammeerde advertentieverkoop domineert Amerikaanse markt

Door Tim · Op 22 april, 2015

Geautomatiseerde advertentieverkoop bereikt in de VS dit jaar een omvang van 15 miljard dollar, volgens schattingen van BI Intelligence. En daarin gaat Real Time Bidding, het automatisch veilen van advertentieruimte, een grote rol spelen.

Lees verder

Toezichthouder: Google geeft Shopping voorrang op concurrentie

Door Tim · Op 13 april, 2015

De Amerikaanse toezichthouder FTC zegt in een geheim rapport dat Google zijn eigen zoekresultaten voorrang geeft boven die van concurrenten. Dat geldt onder andere voor de verticale zoekers Shopping en Local. De FTC aarzelt of het moet aanklagen.

Lees verder

Waarom Google mobile-friendly sites voorrang gaat geven

Door Rick · Op 10 april, 2015

Het Google-nieuws van afgelopen week, in ieder geval in zoekmachinemarketingland, was de aangekondiging dat Google vanaf 21 april 2015 de "mobile-friendliness" van sites zwaarder gaat laten wegen als ranking factor. En daar zijn diverse redenen voor te benoemen. Ik beschrijf er drie.

Lees verder

Je veter zit los! Wat is jouw favoriete 1 april grap?

Door Tim · Op 1 april, 2015

In Engelstalige landen heeft men met het over April Fool's Day en de Fransen noemen 1 april, poisson d'avril. Het is de dag waarop iedereen grappen uithaalt. En de laatste jaren is deze trend ook flink overgewaaid naar het internet.

Lees verder